Spela med huvudet!

Att spela smart är kanske något som de flesta mest förknippar med blackjack eller poker, alltså spel där skicklighet och strategitänkande är viktiga komponenter för att vinna. Att fokusera sitt spelande mot de spelen med bäst odds är inte att förväxla med att det är lätt att vinna. Det finns inga spel där du som spelare har totalt inflytande över hur spelet slutar och graden av tur varierar beroende på vilket spel du väljer.

Vill du ha så mycket inflytande över ditt spel som möjligt är poker det självklara valet. Vill du däremot låta slupen styra, men fortfarande kunna göra egna val, då är det slots eller roulette som du ska spela på. Dessa spel har, precis som poker, ett högt underhållningsvärde och trots deras höga grad av slump finns möjlighet att påverka utgången i spelet.

Spela smart – och vinn!

Vi börjar med det enklaste, något som är relativt uppenbart men bör påminnas om. När du spelar slots, roulette, baccarat eller andra turspel – kom då ihåg att det är just ett turspel. Trots att man vet att det är just slumpen som styr dessa spel, är det lätt att frestas att försöka se mönster där det egentligen inte finns några.

I exempelvis roulette spelar det ingen roll om rött har kommit upp tjugo gånger i rad, det är fortfarande lika stor chans att det blir rött såväl som svart den tjugoförsta gången. Här säger våra hjärnor ofta ifrån och vill se ett mönster, och för att slumpens lagar ska fortsätta att gälla måste detta mönster brytas. Våra avancerade hjärnor med deras oöverträffade förmåga till mönsterigenkänning är helt enkelt vår fiende när vi spelar de absolut bästa casinospelen.

Det man däremot kan göra, är att förbättra sina förutsättningar. Se till att spela med bra bonusar som gör att du kan spela mer för mindre! Här är välkomstbonusar riktigt bra exempel på när du kan få dubbelt så många spel för din insättning. Men även när du tar dig an mindre bonusar ökar du dina vinstchanser samtidigt som du sänker dina spelkostnader. Även här bör du spela med huvudet: vänta tills att du hittar en bonus som gäller för just dina favoritspel, istället för att använda alla bonusar som erbjuds. Det kommer du att tjäna på i längden!

Spela smart under motgångar

Nästa steg där det är viktigt att spela med huvudet är vid de tillfällen där spelet går sämre. Dessa perioder drabbar alla spelare, och det finns inga sätt att undvika det, förutom att se till att lära sig att hantera det när det väl händer. Det är även här lätt att försöka spela sig ur knipan, precis som när man vill se mönster i spelutfall.

Ett första steg för att minska dina förluster är att sätta upp en budget för ditt spelande som anger hur mycket pengar du har att röra dig med för månaden eller veckan. Trots att man har en budget att följa kan det vara frestande att spela ytterligare några varv, speciellt när det går lite sämre och man vill fortsätta spela. Det är lätt att hoppas att nästa spel blir en storvinst, men här måste man vara realistisk och tänka att nästa spel lika gärna kan vara en till förlust. Lösningen på detta är att sluta spela för dagen, speciellt när du märker att humöret börjar bli sämre och sämre samtidigt som din spelkassa blir mindre.

Att hålla en strikt disciplin på detta är svårt, men denna strategi är något som garanterat kommer att minska dina förluster och på sikt kan den komma att öka dina vinster!